Méregtelenítés garanciával Természetes méregtelenítés Nem génmanipulált Svájci minőség

Opgeblazen

OpgeblazenEen opgeblazen gevoel is een vrij veel voorkomend probleem en de oorzaak van deze afwijkingen heeft te maken met de spijsvertering. Het kan ernstige storingen veroorzaken met een hoop ongemak. In ieder geval kunnen we er iets aan doen om de symptomen te verlichten.

Een opgeblazen gevoel wordt veroorzaakt doordat het darmkanaal vol gassen zit die ontstaan ​​uit het afval van onverteerd voedsel en in sommige gevallen belanden te grote hoeveelheden lucht in het spijsverteringskanaal.

Wanneer de aard van een opgeblazen gevoel alleen komt door slechte eetgewoonte dan is dit makkelijk aan te passen. Een slechte gewoonte is bijvoorbeeld om op kauwgum te kauwen waardoor men veel lucht naar binnen krijgt. Te snel eten gaat ook samen met veel lucht happen. Daarnaast is het drinken van te veel koolzuurhoudende dranken ook een van de oorzaken wat het gas gehalte in het darmkanaal verhoogt.

Wanneer we roken krijgen we ook meer lucht in het verteringskanaal. Velen kauwen daarbij ook op kauwgum om de onaangename geur te onderdrukken maar op die manier komt er juist nog meer lucht binnen tijdens het roken.

In deze gevallen gaat het dan ook alleen om slechte gewoontes. Wanneer men die kan veranderen komt er minder lucht in het darmkanaal en zal met alle waarschijnlijkheid ook het opgeblazen gevoel aanzienlijk verminderen.

Om te verhinderen dat onverteerde en bedorven afval in het darmkanaal gas gaan vormen wordt het al een zwaardere opgave maar niet onmogelijk.

Het loont zich om er op te letten dat we zo min mogelijk voedsel naar binnen krijgen met veel synthetische toevoegingen (die niet verteren en toxische stoffen omzetten in gas) dan bestaat er een kans dat het opgeblazen gevoel voor een groot deel verdwijnt.

Wanneer dit proces al jaren gaande is kan het opgeblazen gevoel een dagelijks verteringsprobleem worden. Dan helpt een ander voedingspatroon alleen niet meer zonder eerst met een grote schoonmaak te beginnen. De achtergebleven stoffen die door de jaren heen zijn opgeslagen moeten we eerst verwijderen.

Een darmreiniging is een uitstekende methode om weer een goede darmflora op te bouwen waarmee de vertering weer op de juiste manier verloopt en de oorzaak van het opgeblazen gevoel zal verdwijnen.

Natuurlijk zijn er voedingsmiddelen waarvan het cellulose gehalte significant hoger ligt dan ons organisme kan tolereren. Dan nog loont het zich dergelijk voedsel te blijven consumeren omdat ze een heleboel andere nuttige stoffen bevatten. Dat zijn bijvoorbeeld peulvruchten, kool soorten, broccoli, bloemkool, koolrabi, enz.

Wanneer er een opgeblazen gevoelt ontstaat na het consumeren van deze gerechten dan is het duidelijk wat daarvan de oorzaak is.

In sommige gevallen is het ene organisme gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen dan de andere en kan de spijsvertering problemen veroorzaken en leiden tot een een opgeblazen gevoel. In dat geval is het goed deze voedingsmiddelen te vermijden.

Er wordt tegenwoordig veel reclame gemaakt voor medicamenten die we kunnen nemen tegen een opgeblazen gevoel maar dat is eigenlijk niet de oplossing. Het kan zijn dat de problemen tijdelijk zijn opgelost maar zullen zeker weer terug keren en daarom moeten we de bron aanpakken.

In de meeste gevallen is een goede darmreinigingskuur de beste remedie tegen een opgeblazen gevoel en ter bestreiding van de symptomen. Indien het opgeblazen gevoel dusdanige pijn veroorzaakt of zal leiden tot andere complicaties is het aanbevolen de hulp van een specialist in te roepen.